Måndag..

Jag har inte hunnit uppdatera på 2 dagar nu så nu börjar det bli dax.. Eller vad säger ni ?? Idag har jag jobbat och som vanligt va det en jätte bra dag.. Mycket att göra, och det gillar jag... =) Dagen har gått fort och jag har haft trevligt.. Fick jobbarbyxor idag.. Riktigt snygga.. haha.. När jag kom hem tog jag en prommis med hundarna.. Dock bara en kortare så alla fick kissa och bajja.. Sen vart det hem och laga mat och ge hundarna mat.. Och nu kom jag precis in från en långpromenad med alla tre.. Otroligt skönt att vara ute och gå och bara lufta huvudet lite grann.. Nellie fick ha klövjeväskan på sig, Mio gick lös hela promenaden och gjorde mig RIKTIGT stolt.. Han va kanske 5 meter framför mig som vanligt (han strossar runt som tjuren ferdinand) och helt plötsligt ser jag 2 hundar ca 4-5 meter ifrån Mio (dumt av mig att inte sett det innan jag vet men jag hade tankarna på helt andra ställen).. Så jag sa Mio's namn en gång och genast kollade han på mig, och då kallade jag in honom och han bara vänder på klacken och kommer till mig.. Gissa om jag vart stolt, Glad, och imponerad av min stora mastiff pojke.. <3 Nu har all våran träning på att hans namn ALLTID betyder att jag vill ha kontakt.. Oavsett vad.. Och i normala fall så kopplar jag alltid upp hundarna vid möten, jag ser till att alltid ligga ett steg före dom så jag ser hunden innan.. Men iallafall, när Mio kom tillbaka till mig så vart det såklart godis, pussar och beröm.. !!

Nej nu ska jag ta en dusch och gå och lägga mig så jag orkar upp till jobbet i morgon och så jag hinner med hundarna innan jobbet.. Kram på er alla!!

Nellie och Mio myser efter en hätligt promenad..

Fredag..

Då va det äntligen fredag.. Sitter hemma i soffan och myser med hundarna.. <3 Har inte blivit mycket kvalitetstid med hundarna nu när jag jobbat.. Har vart lite trött, det är ju en omställning från att gå hemma och släpa fötterna till att jobba hårt, stå och gå hela dagarna och lyfta hela dagarna.. Ja, jag jobbar med hela kroppen och hela dagen.. Och jag trivs som fisken i vattnet, vill verkligen ha ett jobb där jag får röra mig och göra av med lite energi.. Och det är så skönt på kvällen när man e rikigt trött och lägger sig och somnar direkt.. Och sen sover jag så skönt när jag jobbat.. Att gå upp tidigt har inte heller vart något problem, jag har vart uppe före fem för att hinna sminka mig, fixa håret och ta en långpromenad med hundarna innan jobbet.. Sen ska ju hundarna ha mat, ska byta vatten i alla vattenskålar ( 10 Liter vatten) och så ska jag hinna koppla av med hundarna innan jag åker så dom inte är uppe i varv utan är lugna och harmoniska och somnar när jag åkt..

Ikväll är Staffan med ett gäng kompisar och spelar X-Box så jag och hundarna är ensamma hemma och myser.. Vi har käkat lite chips (läs jag haha), myst och vart ute och gått.. Och i morgon ska jag iväg och gratta finaste Veronica som fyller 30 idag.. Vi ska Bowla och äta god mat med trevliga vänner.. Ska bli kul.. =)

Jumjum mår bra och vi märker ingenting att han skulle ha nå ont efter operationen. Han äter och dricker bra, har inte spytt något och han tar snällt sin medicin.. Mer medgörlig hund kan vi nog inte få just nu.. Han sover givetsvis mellan mig och Staffan nu när han e lite "sjuk" så vi har koll på honom ifall någonting skulle hända..

Mio är VÄRLDENS DRYGASTE just nu.. Grannhunden höglöper så Mio har matvägrat, han piper på nätterna och är allmänt dryg på promenaderna.. DumDumma hund.. haha.. Där emellan är han snäll och söt.. Nellie är lilla sjuksyster här och ska se till att jumjum har det bra.. Sötflickan.. <3

Nellie och Jumjum myser framför tv:n ikväll.. <3


Ett gäng trötta tassar.. <3

Jumjums operation, BLODIGA BILDER !!

Igår när jag jobbade fick jag ett sms av staffan och han frågade mig ifall det va farligt att en hund har av en tand.. Jag svarade och frågade vad som hänt men vart inge smartare av Staffans svar så jag ringde upp och frågade vad som hänt.. Och han förklarar att JumJum legat och tuggat på ett ben och att staffan hittat blod och sen en tand.. Så jag bad honom att ringa Strömsholm och kolla.. Och dom sa att det inte va någon fara men att kanske en veterinär där vi bodde kunde titta på honom.. Så staffan ringer en veterinär, sen en annan och så ringde han försäkringsbolaget och sen tillbaka till veterinären som vi tillslut bokade en tid. Och vi fick en tid tiiiidigt idag och det är vi riktigt tacksamma för idag. När vi kommer till Djurdoktorn börjar veterinären med en hälsoundersökning.. Först kollade hon hjärta, ögon öron och allmänkondition.. Sen så kollade hon hålet i munnen och sa nått i stil med "ojjj ojj det här såg inte bra ut" .. Hon kollade alla andra tänder och dom såg fina ut.. Sen frågade hon ifall han kanske blivit påkörd av en bil.. Och Nej det har faktis aldrig hänt. Sedan om han kanske fallit från någon högre höjd, och det har han inte heller.. Veterinären kom iaf fram till att skadan i tanden skett för 4 år sen ungefär.. Hon är alldeles säker på att skadan skedde innan Jumjum blev ett år..

Jag lämnade av Jumjum där med gåten i halsen.. Min underbara lilla juvel skulle opereras.. <3 Men Sanna, en underbar vän som jobbar där tog jumjum under sina vingar idag och gjorde hans besök bra. Hon va med honom när han va vaken och var sköterska när han opererades.. Veterinären fick ta bort en större bit av käkbenet för att kunna ta ur roten på tanden.. Och när hon gjort det så uptäcker hon att han hade en jätte infektion över käkbenet.. En jätte infektion som va mycket varig och som nästan gått upp i nosen.. Inte långt ifrån att han hade ett hål från käken upp i nosen.. Så det va riktigt tur att vi åkte in på direkten.. Nu mår han hyfsat bra.. Han piper lite grann men det tror jag är pga av narkosen.. För han ska ha smärtstillande i kroppen som räker minst till i morgon och då får han mer.. Nej här kommer lite bilder på min skatt..

I morse skulle jag försöka ta kort på honom innan han blev "lagad"




Här är kort på röntgen.. Som sköterskan Sanna tagit och mailat till mig.. =)


Det här är roten som dom tagit bort.. Sanna som snällt tagit till mig..


Här är under operationen.. Sanna som varit snäll och tagit till mig..


Jumjum hemma och trött.. <3 Lite blodig stackaren..<3

Somnade skönt framför tv:n väl hemma..


Här ser man vad han blödit och att det runnit ned på nacke/hals.. ( vi sa att vi kunde tvätta honom hemma)


Tycker jag är dryg som fotar.. <3


Stackars liten med bandage som jag knappt fick ta bort.. haha

Söndag..

Då va det söndag idag igen.. Har vart många knop här idag.. Jag och staffan va ut och lekte med hundarna så dom iaf fick göra av med lite energi.. Sen fick dom ben att tugga på.. Och så har vi börja köpa STOOORA ben till Mio eftersom vanliga ben går åt som smör i solsken.. Men han vill absolut inte ha dom stora benen.. Han lämnar benet och lägger sig i bädden och bara blänger på oss.. Och jumjum är kräsen och skulle inte äta någe annat än det han får så han vill inte heller ha dom där jätte benen.. Så Nellie som är minst i flocken vart överlycklig över att få ett ben hon knappt rår på.. Men hon kämpade fint med benet och hon åt upp hela.. Mammas duktiga lilla flicka.. <3

Sen har vi tränat platsläggningen idag.. Och har börjat avancera lite mer för Mio nu.. Numera får han ligga med huvudet i golvet ett tag innan han får klick eller belöning.. Och sen har jag ju lagt till komando nu och han är jätte duktig.. När jag säger plats lägger han sig och sedan fort ned med hakan i golvet.. Dom andra två har inte gjort så mycket idag... Ska nog ut och dra med Nellie om jag orkar sen.. Annars får det bli en slappardag för jummie och Nellie..

Här kommer lite bilder, Nellies skendräktighet har försvunnit dock har hon liiiite tuttisar kvar som framförallt visar sig när hon sitter ihoppvikt typ.. haha.. Som en säck potatis..

Min finaste prins.. <3


Min lillprins.. <3 (såklart en leksak med haha)


KÄRLEK !! Mios tass i min hand.. <3


Min Prinsessa.. <3 Världens snällaste och goaste hund<3



Lördag kväll..

Ja happ då så va lördagen slut.. Helgen går så himla fort.. Snart är det måndag och då börjar min praktik.. Ska bli himla kul och jag ser verkligen fram emot det.. Få jobba, få göra nått och känna sig behövd.. Det här kan inte bli annat än bra.. Har bestämt mig för att det här ska bli ett bra år.. Mycket hundträning iår, få jobb, ta hand om mina vänner och njuta.. Och inget ska få förstöra mitt år. Sådeså..!!

Igår va jag ute på en tyngre drag weight runda med Nellie...  Hon fick dra 30kg och gjorde det med glans.. Inge problem alls.. Lite jobbigt för henne när det vart djupsnö.. Men hon kämpade på bra och visade stark vilja och engagemang.. Min lilla snosa.. <3 Mio va med och fick gå lös och leka när Nellie tränade.. Sen när Nellie dragit klart bytte jag pojk och jumjum fick följa med på en nedvarvningsrunda... Sen vart det hem och stretscha Nellie och sen fick hon mat.. Och det e helt klart de Nellie jobbar för. Hon vet att efter hon dragit får hon ett gott mål med torrisar, färskfoder och blogpulver.. Man behöver bara komma innanför dörren  så börjar hon dreggla.. haha..

Idag har min älskade Bodil och hennes karl Mattias vart här.. Och det är alltid trevligt.. Vart en massa hundprat som vanligt.. <3

Nej nu ska jag gosa lite med min tvåbening innan det e dax att krama om kudden..  Kram på er allihoppa.. <3

Några gammla bilder på Nellie när hon drar..











Träning med gymboll..

Idag har vart en relativt slappdag för mig.. Först va jag och lyssnade på ett företag som pratade om deras företag, vad dom söker för anställda och vad man gör hos dom typ.. Sen kom Staffan och hämtade mig och vi for iväg och köpte hundmat..

Sen har jag mest slappat hemma..  Har vart ute på en längre promenad med hundarna.. Mio fick vara lös och leka, sniffa och bara vara hund.. Jumjum fick gå kopplad med mig och Nellie sprang lös dock med klövjeväskan på.. Så idag är det inge drag eller lydnad..

Sen nu ikväll har hundarna fått tränat med en gymboll.. Och alla tre älskar det.. =D Började med Mio som dock är för stor och jag hyser inge större hopp om att hitta en tillräckligt stor gymboll åt honom.. Så han får träna som vi gör nu.. Och det ger väl lite träning iaf.. Han gillade det och va inte alls rädd för att gå upp på bollen.. Och det va första gången han provade så jag är riktigt nöjd över min lilla prins..

Jumjum och Nellie gick det bra för bollen.. Lite ivriga bara när jag hade skinka som godis.. haha.. Dom har jag hållt på med gymbollen förut men det är nog säkert ett år sen så det va länge sen och jag kan inte bli mer nöjd över hur duktiga alla tre va idag.. =)

Nellie ute med sin klövjeväska..

Träning..

Japp, idag har bloggen handlat mycket om träning.. Och det e nog vad det kommer handla mest om nu framöver.. Hundträning av alla dess slag, trick och trix, WP/DW, Lydnad, snart kommer spår, motion, simning och allt annat ni kan tänka er.. Kommer använda bloggen som en träningsdagbok för oss.. Så kan man blicka tillbaka, se framsteg osv..

Idag har jag fortsatt att träna platsläggningen med Mio. Och den har jag ju delat upp i moment så vi har inte kommit så långt ännu.. Just nu klickar vi in att han ska ligga ned med huvudet i backen hela tiden och det går jätte bra.. Han har fattat vinken och lägger ned huvudet och kollar på mig med sina stora fina ögon.. Min duktiga kille.. <3 Sen har jag börjat introducerat apporten för honom.. Änsålänge är det bara lek och han tar apporten med lek och sen släpper han den på komando.. Duktiga killen.. Dock måste han tränas in på att ta apporten på komando för det gör han inte.. Jag måste leka igång honom.. Men han är otroligt duktig och villig.. Blir skit glad när jag tar fram klickern och godis..

Sen tränade jag lite platsläggning med hakan i backen med jumjum och han fattade vinken han med.. På direkten nästan.. Han lägger ned hakan och ligger stilla..

Nellie fick först en lite längre promenad med mig och Mio idag.. Då fick dom rasta och leka.. Hade med mig bollen ut och lekte lite med Nellie och Mio.. Vi va ute kanske 40 minuter och lekte.. Perfekt uppvärmning innan vi skulle ut och dra.. Så när vi kom hem selade jag på henne och sen gick vi ut och drog i 40 minuter.. Hon kämpade på bra och allting går toppen.. Inga tvivel utan frammåt marsch och sen stannar hon omeldelbart när jag säger till.. Jumjum fick följa med när Nellie drog.. Dock fick han leka och rasta då..

Ikväll gick vi till rastgården och lekte, jag och alla tre hundarna.. Sen har vi bara slappat idag.. Passar på att njuta av mina sista dagar hemma.. På måndag börjar jag praktisera på Willys.. Ska bli jätte kul att komma ut och göra nått på dagarna.. Känns så otroligt bra.. =) Och tiderna passar bra med hundarna och Staffans jobb så inte blir det några problem heller..=D Det ser jag fram emot.. =D

En film på Mio när han tränar platsen.. Strunta i att jag e seg med klickern och orden.. Vart lite mycket att lägga in komandot.. haha


En film på när jumjum tränar platsen.. =)

Och så ett kort på jumjum och hans kompis alma.. Inte den bästa kvaliten, men  KÄRLEK!


Och så Mio och hans nyfunne vänn Alma.. <3
Mio tränar, strunta i att jag e seg när ja börjar lägga in komandot.. haha Jumjum tränar.. =D

RSS 2.0