Allergiutredning påbörjad!

Sådär nu har vi påbörjat en allergiutredning på Mio eftersom han vart sjuk till och från sedan han va valp. Allting började med när han var runt 4månader och fick en öroninflammation med jästsvampar i öronen. Inge allvarligt då eftersom vem som helst kan få en öroninflammation.. Men när öroninflammationerna kom tätare och tätare kom även också eksem i ljumskarna. Dom kom och gick och vi har provat att byta till mer allergivänligt foder så som Purina Pro Plan Lax och Ris i 6månader, James Wellbeloved Kalkon och Ris, Vom og hundemat och Nordic. Dom två sistnämda vart han bara mycket värre av. Så nu har vi börjat en allergi utredning.
 
Veterinären är helt säker på att Mio både är foder allergisk och har atopisk dermatit ( luftburen allergi)
Så nu ska vi göra en foder eleminering. Så just nu går han på Roayl Canin Hyperallergenic Veterinärfoder och ska äta det i 8 veckor sedan ska vi prova och se ifall han tål att äta viltkött. Eftersom han ätit kycklingfoder, Laxfoder, Kalkon foder och lammfoder utan att ha blivit bättre så tål han förmodligen inte dessa. Så vi provar på viltkött om 7 veckor..  Sen ska han även nu bada 2-3 gånger i veckan i Malasebschampoo som är som ett antibiotika schampoo för att han ska bli av med sina eksem och sin svamp som han tydligen har över hela kroppen trots att det inte syns alls. Sen efter varje dusch ska han sprayas i ljumskarna och tassarna med en kortison spray för att hjälpa svampen och eksemen att försvinna.
Och så har han såklart en öroninflammation med jästsvampar just nu så vi gör rent öronen varje dag och sedan ha i örondroppar (betnovath). Och han kommer förmodligen få gå på en underhålls dos av Betnovath resten av sitt liv eftersom öronproblemen är så återkommande.
 
Så just nu är det mycket jobb med Mio, och han är ganska kostsam nu med tanke på att bara fodret kostar 900kr/säcken och han äter två säckar. Och schampoot, sprayen och betnovathen kostar 700kr tillsammans. Men förhoppningsvis kommer han bli frisk och må bra snart igen så det är värt alla resor 100 gånger om, ifall han mår bra.. Våran älskade lila plutte.. <3
 
Idag fick han en dusch, sen torkade jag honom med handduk, sen fönade jag honom för att han skulle bli helt torr eftersom han har svamp på hela kroppen och svamp trivs i fukt. Sen vart det sprayning med kortison spray och sen göra rent öronen. Så ikväll ha vi haft spa för Mio här hemma, tog över 2 timmar med allting.. haha...
Men nu är han ren, slipper förhoppningsvis kli och kommer bli symptomfri snart.. <3
 
Mio i duschen idag!
 
 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback